Peuhun kartano

Tilausehdot

Peuhun kartano ja sen eri tilat tarjoavat viihtyisät puitteet kokouksille, juhlille ja saunailloille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille on tehty seuraavat varausehdot ja -ohjeet.

Ennakkovaraus

Ennakkovarauksen voimassaoloaika on yksi viikko varauspäivämäärästä lukien, ellei toisin sovita. Ellei vahvistusta saada ennakkovarauksen voimassaoloaikana, varaus raukeaa. Samoin mikäli vahvistusta ei saada tarjouksessamme erikseen esitettyyn määräpäivään mennessä, tarjous raukeaa. Varaukset, vahvistukset ja peruutukset tulee tehdä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostilla. Hääviikonlopusta varausmaksu on 500 €. Maksusuoritus on vahvistettu varaus.

Juhlapyhät

Hinnastot eivät ole voimassa juhlapyhinä tai arkijuhlapyhinä (joulupäivä, vappupäivä, juhannuspäivä, helatorstai jne). Juhlapyhinäkin tilaisuuden järjestäminen on mahdollista, mutta hinnoista on sovittava erikseen.

Laskutus

Laskutamme tilausvahvistuksessa ilmoitetun henkilömäärän mukaisesti tai mikäli henkilömäärä nousee sen jälkeen, paikalla olevan henkilömäärän mukaisesti. Minimilaskutus on ruokailun osalta 10 annosta. Laskutamme tilaukset pääsääntöisesti tilaisuuden jälkeen ( yritykset ). Pidätämme kuitenkin oikeuden laskuttaa osan tilauksen sisällöstä jo etukäteen. Mahdolliset ohjelmapalvelut laskutamme kolme arkipäivää ennen ko. tilaisuutta ilmoitetun henkilömäärän (tai minimilaskutusmäärän tai henkilömäärän kasvaessa paikalla olevan määrän) mukaan.

Maksuehdot:

 • maksuaika 10 vrk netto
 • huomautusaika laskuista 7 vrk netto
 • viivästyskorko 8 %
 • laskutuslisä 5 euroa / lasku

 

Lisämaksut

Tilaajan pyynnöstä hoidettujen lisäpalveluiden esim. huonekalujen siirtely, välineistön tai majoitusjärjestelyistä, kattauksista ym. perimme 37 € / h.
Pikatoimituslisä (20 % tilauksen arvosta, kuitenkin vähintään 100 €) veloitetaan, mikäli tilaukseen tehdään muutoksia yhtä arkipäivää ennen tilaisuuden ajankohtaa. Pikatilauksen osalta Peuhun kartano ei vastaa mahdollisista menuissa tapahtuneista muutoksista.

Varauksen peruuntuminen

Varaus on mahdollista peruuttaa ennen tilaisuutta.

 • Mikäli varaus perutaan viimeistään 30 vrk ennen tilaisuutta, peruminen on maksutonta muutoin, mutta varausmaksua ei palauteta.
 • Mikäli varaus perutaan 29 – 8 vrk ennen tilaisuutta, veloitamme tilaajalta 50 % tilaisuuden arvosta
  (johon luetaan myös sovitun ruokailun ja muiden jo sovittujen palveluiden hinta).
 • Mikäli varaus perutaan 7 – 0 vrk ennen tilaisuutta, veloitamme tilaajalta 100 % tilaisuuden arvosta
  (johon luetaan myös sovitun ruokailun ja muiden jo sovittujen palveluiden hinta).

 

Huom! Maksettua varausmaksua ei tilaisuuden peruuntuessa palauteta.

Erityisjärjestelyt

Mikäli tilaisuuteen tarvitaan orkesteria, poikkeuksellisia teknisiä laitteita tai erityislupia taikka muuta kuin sovittua ohjelmaa, tilaaja vastaa näistä aiheutuvista kustannuksista.

Anniskeluoikeudet ja alkoholi sekä catering

Peuhun kartanossa ei ole anniskeluoikeuksia, joten tilaajan tulee itse vastata alkoholijuomien hankinnasta ja toimituksesta. Peuhun kartano hoitaa pitopalvelun yhteistyökumppaninsa kanssa sekä asettaa oman henkilökunnan hoitamaan tarjoilun. Alkoholin myyminen kartanon alueella ei ole sallittua. Kakut ym. makeat ja suolaiset voi tuoda itse, tarvittaessa nekin saa kauttamme.

Palvelun sisältö

Hinnat sisältävät ruokatilauksen mukaisen astiaston, aterimet ja vesilasit. Lisäksi tilaajan käytössä on pyydettäessä kuohuviini-, valkoviini-, punaviini-, konjakki- ja liköörilasit. Äänentoisto- ja musiikkilaitteet kuuluvat myös hintaan. ( yläkerran juhlatila ) Tilat siivotaan itse Peuhun siivousohjeiden mukaan tai tilataan siivous erikseen.

Mikäli tilavaraus sisältää myös saunan, veloitamme pyyhkeistä 5 € / hlö – pesuaineiden ja laudeliinojen käyttö sisältyy saunan hintaan. Majoituksen yhteydessä veloitamme liinavaatteista 12,00 €/hlö, omia voi käyttää.

Jos tiloissa tarvitaan erikoissiivousta (esim. lasinsirujen, oksennuksen tai steariinin vuoksi), veloitamme siitä toteutuneiden kulujen mukaan, alkaen 50 € / h. Tekstiilien erikoispesusta (erikoiskäsittelyä vaativat tahrat) veloitamme pesulan voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Tilaan tai sen ympäristöön jääneen huomattavan epäsiisteyden lisäsiivouksesta veloitamme tilaajalta siitä toteutuneiden kulujen mukaan, alkaen 50 € / h.

Arvonlisäverot

Kaikki hintamme sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveroprosentin mukaisen arvonlisäveron määrän.

Tilaisuuden vuokra-aika

Kokoustilat ovat käytössä sopimuksen mukaan- Juhlatilojen päiväkäyttö klo 12 – 24 ja juhlatilojen viikonloppukäyttö pe klo 12 – su klo 14. Tiloissa on yöpyminen kielletty.

Muuta

Peuhun kartano vastaa ruokatuotteiden laadusta ja turvallisuudesta kahden tunnin ajan toimituksesta sillä edellytyksellä, että kuljetuslaatikoita ei ole avattu tai tuotteita poistettu kylmä- tai lämpösäilytyksestä. 

Mikäli tilassa olevia huonekaluja halutaan siirtää, tilaajan tulee huolehtia siitä itse. Huonekalujen siirtämiseen tulee saada Peuhun kartanolta lupa etukäteen. Tilaajan vastuulla on huolehtia myös siitä, että huonekalut siirretään takaisin alkuperäisille paikoilleen tilaisuuden päätyttyä. Kalusteita ei saa viedä ulos. Mikäli kalusteiden takaisinsiirtelystä tai rikkoutumisesta aiheutuu Peuhun kartanolle ylimääräistä työtä, on siitä oikeus veloittaa toteutuneiden tuntien mukaisesti 38 € / h.

Kynttilöitä saa polttaa valvotusti, steariini ei saa valua kalusteille eikä lattialle. Tilaajan tulee huolehtia, että tilaisuuden päättymisen jälkeen tilojen ovet ja ikkunat suljetaan, kynttilät ja mahdolliset muut sovitut tulet sammutetaan.

Yksityisten ilotulitusten järjestäminen Peuhun kartanon alueella on mahdollista, tilaaja hankkii tarvittavat luvat. Ulkotulia saa polttaa valvotusti ja palamattomalla alustalla. Tulen saa tehdä Peuhun kartanon alueella vain grillipaikalle valvotusti

Peuhun kartanon alueella oleviin tiloihin ja huviloihin ei saa tuoda eläimiä.

Ajoneuvot on ehdottomasti pysäköitävä P-alueille, pelastustiet on pidettävä vapaana.

Avaimet

Tilan ovet ovat auki tilaan saapuessanne, ellei muuta ole sovittu. Tilaajalle luovutetaan tarvittavat avaimet, jotka palautetaan kartanon keittiön pöydälle lähtiessä.Tilaaja on velvollinen lukitsemaan vuokraamansa tilan ulko-ovet lähtiessään ja sulkemaan ikkunat. Veloitamme kadonneista avaimista aiheutuneet kustannukset (kuten lukkojen vaihdot, uudelleen sarjoitus) tilaisuuden järjestäjältä.

Tiloihin tuodut omat tavarat

Tilaajan tulee viedä mennessään kaikki se, mitä on tuonut mukanaan, erityisesti tyhjät pullot ja tölkit sekä pahvijäte. Peuhun kartano ei vastaa tilaan jätetyistä tavaroista. Tilaajan tiloihin jättämien tavaroiden sekä tyhjien pullojen pois viennistä veloitetaan tilaajalta toteutuneiden kulujen mukaan, 38 € alkavalta tunnilta + alv, ellei muuta ole sovittu

Vastuu vahingoista

Tilat sekä kaikki irtaimisto on tilaajan vastuulla vuokrausajan. Jos kiinteistölle tai irtaimistolle tapahtuu mitään aineellista vahinkoa taikka irtaimistoa katoaa tilaajan vuokra-aikana, tilaaja vastaa aiheutuneista vahingoista täysimääräisesti. Peuhun kartano ei vastaa tilaajalle sellaisesta vahingosta, joka aiheutuu lakon, työsulun, yleisen liikenteen pysähtymisen, tulipalon, sähkökatkoksen tai muun sellaisen Peuhun kartanosta riippumattoman syyn takia (force majeure). Peuhun kartano ei vastaa missään oloissa mistään välillisistä vahingoista, joita tilaajalle mahdollisesti aiheutuu. Peuhun kartanon vastuu rajoittuu muutenkin tilaajalle siihen summaan, joka on ko. tilauksen euromääräinen arvo.

Reklamaatiot

Mahdolliset reklamaatiot on esitettävä viiden vuorokauden kuluessa tilausajan päättymisestä pois lukien huomautukset laskun summasta, joiden osalta huomautusaika on 7 pv laskun päiväyksestä. Reklamaatiot on tehtävä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostitse.

Muutosoikeus

Peuhun kartano pidättää oikeuden muutoksiin tilaus- ja toimitusehdoissa sekä hinnastoissa.

Erimielisyydet

Mahdolliset riitaisuudet ratkaistaan lopullisesti yleisessä tuomioistuimessa, ensimmäisenä oikeusasteena Oulun käräjäoikeus.

Peuhun kartano - Yrittäjät